Vihdoin sain tämän blogini toimimaan, kun älysin testata explorerin kautta. Tähän asti olen takunnut monta päivää tämän kanssa firefoxin kautta. Toivotaan, että ei koneelle tule mitään ylimääräistä tämän explorerin kautta tämän takia.

Päätin avata tämän blogin siksi, että spaceni msn:n puolella ei palvele niin hyvin tarkoituksiani tässä nukkekotiharrastuksessani, kuin tämä vuodatus. Ja lisäksi ei liiemmin ole viime aikoina käynyt väkeä spacessa, että tuntuu vähän turhalta sinne kirjoittelu. Olen vasta aloittanut nukkekotiharrastuksen, ja tähän asti se onkin lähinnä keskittynyt ideoiden etsimiseen ja kaikenlaisen hyödyksi olevan rojun keräilyyn. Nyt alkaa olla kodinhoitohuone täynnä puupalikoita, keppejä, tikkuja, pääsisäismunan kuoria ja yllätyksiä, kankaita, maaleja, liimoja, ja mitä moninaisempia muita materiaaleja ja pikkutipehööriä.

Varsinaisesti tehnyt olen tähän mennessä Fimo-massasta kaikenlaisia nukkekotiin sopivia herkkuja kakuista purjoihin. Jossain vaiheessa, kunhan olen perehtynyt ensin kameramme makrokuvausohjeisiin, lisään tänne kuvia tuotoksistani. Käytettyjä kahvinpuruja olen kuivattanut kukkamullaksi, maalannut yhtä ja toista pikkutavaraa, kuten kukkaruukkuja ja limsapullon tiivisteitä, jotka käyvät lautasiksi. Yhden huonekalunkin tein ihan kokeilumielessä, käyttäen 3mm vahvuista balsaa ja ilotulitusrakettien tikkuja, jotka ovat oivallisia "kakkoskakkosia". Siitä ihan käyttökelpoinen, vaikka aluksi epäilinkin taitojani.

Alkuviikosta sain vihdoin paperille suunniteltua nukkekotini, ja seuraavana päivänä kävin tekemässä paikallisessa levyliikkeessä tilauksen. Tilasin määrämittoihin sahattuna nukkekodin kaikki osat, lukuunottamatta väliseiniä, jotka otin yhtenäisenä kappaleena, saan ne kotona sitten sahailla sopiviksi. Käyttämäni mittakaava on huonekaluissa 1:12, tosin nukkekodin mitat ovat vähän reilumpia, ehkä lähempänä 1:10. Ihan tunnontarkasti en aio mittailla kaikkea tekemääni, siis että olisivat juuri sitä mittakaavaa 1:12, vaan teen silmämääräisesti, ja sen mukaan, mikä näyttää parhaankokoiselta. Ostin lelukaupan tarjouksesta valmiita nukkeja, äidin ja lapsia, jotka sopivat mittakaavaan. En ole varma, ovatko he talon lopulliset asukkaat, mutta ainakin toimivat hyvin testailussa. Ajattelin kyllä jossain vaiheessa koittaa tehdä itsekin nukkea Fimo-massasta, netistä löytämäni ohjeen mukaan.

Ompelukoneeni poksahti alkuviikosta kesken alulangan puolaamisen, joten nyt ei minulla ole konetta lainkaan. Kaikenlaisia kankaita on, joista piti tehdä vaatekokeiluja ja verhoja sun muita, mutta saavat odottaa. Täytyisi ensin kasata kotikin, että eipä niillä niin kiire olekkaan.

Tästä tuli nyt varmaan aika sekava kirjoitus, mutta on niiiin paljon asiaa, jota pitäisi kirjoittaa. Täytyy koittaa noita kategorioita tehdä, ja sitä mukaa vähän selventää asioita. Ja kunhan sen kameran käytön opin, niin lisäilen niitä kuvia. Kaikki kommentit ja vinkit ovat tervetulleita!