Saunan ulkolaudoituksen kanssa olen puuhastellut puutarhan ohella, ja itse laudoitus onkin jo valmis, mutta sellainen loppusilaus puuttuu. Mm päätykolmion siistiminen, katon räystäiden liimaus ja siistiminen, ja katon  sisäpuolen maalaus ois ainakin vielä tehtävä. Itseasiassa sen katon sisäosan kyllä maalasin jo kertaalleen ennen kuin kattomateriaalia aloin ulkopuolelle liimailemaan, mutta tottahan toki epähuomiossa aloin liimailemaan "kattohuopia" juuri sille maalatulle puolelle, ja huomasinkin asian vasta sitten kun oli jo myöhäistä... Pöh.

Saunan laudoitus on tehty valmiiksi punaisesta bambutabletista joka oli toiselta puolelta pyöristetty. Kun purin tabletit, niin naruista jäi haaleampi raita, ja vaikka paikalleen laitettuna maalasin laudoituksen, silti narukohdat vielä paistavat läpi. Jos joskus jaksan, maalaan mökin uudestaan, mutta nyt saa kelvata noin. Katto on päällystetty karkealla hiomapaperilla, ja saumat on sen jälkeen maalattu mattamustalla akryylillä. Tavallisella bambulaudalla on tehty nurkkalaudoitukset ja ikkunan puitteet jätskitikuista. Ikkunan ristikot taas on tehty niistä semmoisista paksuista pidemmistä tulitikuista, ja pokat kahvitikuista. Saunan ja pukutilan lattiat maalasin uudestaan, nyt akryylillä, kun edellinen versio oli vesivärillä. Saunan vintti on pinnoitettu Tiimarin käsintehdyllä paperilla. Sinne jossain vaiheessa tullee joku asukki, ehkä saunatonttu tai joku.

1502776.jpg

.

1502778.jpg

.

1502781.jpg

Saunan ovi ei ole vielä lopullisessa kuosissaan. Jostain täytyisi saada spaatteleita ja tehdä niistä oveen pinta. Ja oven kahva on tulossa sellaisesta männyn koukeroisesta oksasta, sellainen joka on monessa oikeassakin saunan ovessa. Edessä oleva penkki on eka kokeilu krakelointiaineesta. Sivelin sitä tumman kyllästetyn puun päälle, ja siihen päälle sitten luonnonvalkoinen akryylimaali. Ihan kiva tuli pinnasta. Saunana nurkalla oleva sadevesitynnyri on leikattu Actimel- purkista.

1502814.jpg