Löysin eräältä ulkomaiselta miniatyyrisivulta oivallisen sohvan ohjeen, joka oli kuin mua varten tehty! Se oli vähän niinkun siihen tyyliin, että mennään sieltä, missä aita on matalin... ;) Eli siis materiaaleiksi ei tarvittu muuta kuin liimaa, kangasta ja pahvia esim pahvilaatikosta. Ei siis mitään vaivalloisia levyjen sahauksia (nykyään se on meillä vaivalloista kun ei oikein ole paikkaa missä sahata...) vaan hyvin simppeliä hommaa. Sohvan tein ensin, ja se tulee olemaan tyyliltään semmoinen, jonka haluaisin, jos meillä ei olisi kolmea pientä lasta ja kahta koiraa... Verhoilukankaan valinta oli vaikeaa, ja vihdoin löysin Tiimarista sellaisia tabletteja, jotka oli sen värisiä ja näköisiä, että sopivat projketiin. Ongelmaksi koitui kuitenkin kankaan paksuus ja jäykkyyskin, kun on sellaista juuttimaista kovaa kangasta. En nimittäin osannut ottaa sohvan paloja leikatessani huomioon sitä, että kun liimailen kankaat paikalleen, se leventää osia. Muissa kohdissa se ei niinkään näy, mutta selkänoja on hiukan leveämpi, kuin sen olisi pitänyt olla. Sohvaan tulee paksu yksinkertainen istuinpehmuste ja kaksi isoa tyynyä selkänojapehmusteeksi, ja ne teen luonnonvlkoisesta puuvillasta, kunhan pääsen jonnekin vain ompelemaan ne. Kuvassa näkyy varsin epäonninen päällistekele, jota tein joku päiväkieli keskellä suuta käsin ommellen varmaan kaksi tuntia. Ja kun sain se valmiiksi, totesin, että oli tullut suuremman luokan mittavirhe heti alkuunsa, ja se oli liki kaksi senttiä liian lyhyt... Mutta värin nyt näkee kuitenkin kuvassa. Ja torkkupeitto on peräisin täkäläisestä kirppiksestä, jossa myydään kaikenlaista halppiskamaakin, ja sieltä löyin jotain huiveja "made in china", jotka ohuen materiaalinsa vuoksi oivallisesti passaa nukkisteluun.

1509334.jpg

.

1509336.jpg

Nojatuoli taas pulpahti päähäni kun mietin mitä huonekaluja voisi olla lastenhuoneessa. Se oli kyllä malliltaan huomattavasti hankalampi toteuttaa, vaikka oli ohuempi ja helpompi kangas.Se vaatiin saumoihin vielä koristenauhan, joita mulla on tuolla hankittuna jo, pitäis vaan testailla minkä värinen ois hyvä. Siihen myös on tulossa ohut istuinpehmuste, jonka kangaspala itseasiassa onkin tuossa tuolin vieressä. Tähän tuoliin en ole kovinkaan tyytyväinen, seuraavaan nojatuoliin täytyy kyllä muuttaa hiukan mallia ja miettiä ehkä jotain toisenlaista toteutustapaakin. Mutta kaippa tämäkin jostain nurkasta paikkansa löytää! Onpahan ainakin omaleimainen, kukaan ei vahingossakaan erehdy luulemaan että ois jostain ostettu... ;)

1509337.jpg

Muitakin huonekaluja on tuolla nurkissa odottamassa kokoamista. Ne tarttis vaan ensin kunnolla hioa, kun niitä tuossa tarkastellessani totesin, että kovin mutkitellen on sahani kulkenut muka suoraa viivaakin...  Siellä on mm pirttipöytä ja penkit, vaatekaappi ja sellainen iso senkki, sekä lukuisia keittiönkaapistojen osia, jotka kaikki on jo syksyllä sahattu nukkiskurssilla, mutta ovat kokoajan vaan odotelleet parempia aikoja. Ai niin, onhan mulla muuten mun ensimmäinen ikinä lehtisahalla sahaamani pieni pöytäkin tuolla jopa jo koottuna, maalia vailla. Täytyypä vaikka tänään vielä sutia siihen joku maalipinta, jos vaikka saisin otettua siitäkin kuvia, ja laitettua tänne... Nyt nukkistelemaan hetkeksi, koko muu perhe jo nukkuu, joten nyt alkoi mun ihan oma aika! :)